We zijn er!
Door: webmaster
03 Maart 2008 | Suriname, Paramaribo
Kroniek van een eerste paar dagen in het mooie Suriname!
Na een lange en ongelofelijk vermoeiende reis, deels toe te schrijven aan ons laatste nachtje stappen in de spoed, kwamen we behouden aan in het zonnige Suriname. Eens aangekomen troffen we een immer goedlachse Mr. Alvares, onze huisbaas, die al een aantal uren op zoek was naar een zekere Cavin, Walter en Jan uit België.
Geheel volgens Surinaamse gewoonte hadden we niet vermeld hoe laat we aan zouden komen, alleen de dag hadden we doorgegeven. Hij stond dus al een tijdje te wachten. De reis naar de Mariestraat nummer 1 was onze eerste kennismaking met het Surinaamse verkeer. Survival of the fittest gaat hier zeker op, en in onze SUV waren we redelijk fit. Later, op onze fiets was het een stuk enger. Ze rijden hier als gekken, en ze rijden links. We hebben een fiets gehuurd, maar voor de zekerheid nemen we naar de stad (lees kroeg) en terug een taxi. Ik denk dat iedereen dat een goed idee vindt…
Die eerste dag hebben we ons appartement wat verkend. Korte beschrijving: Onderste verdieping van een nieuwbouwhuis, 3 ruime slaapkamers met 2-persoonsbedden, oven, magnetron/microgolf, koelkast, vriezer, wasmachine, tv, airco. En al dit omgeven door een ijzeren hek met scherpe punten. Om de voordeur binnen te komen hebben we –niet overdreven- 5 sleutels nodig. Er zijn zelfs Surinamers die in bepaalde gedeelten van onze straat ’s nachts over straat durven. Erg veilig dus allemaal. De rest van de eerste avond hebben we in het centrum doorgebracht met een voedzame maaltijd en wat glazen parbo-bier. Tegen 12 uur waren we alweer thuis om te slapen. Het was ondertussen al 45 uur geleden dat we een oog dicht hadden gedaan.
Zondag: Vroeg uit ons bed en wat rond gelopen in de buurt. Wat ontbijt gekocht, in een gospel-kerk terecht gekomen en 3 uur gewacht op meneer Alvares die ons de stad ging laten zien. Daar hebben we een beetje de tourist uitgehangen. Oa de genoemde fietsen gehuurd, nasi gegeten en Parbo aan de waterkant, slippers gekocht voor Jan en op het terras van ’t Vat terecht gekomen waar we tot laat voor veel te weinig geld hebben gegeten en gedronken.
Vandaa g hebben we onze eerste dag in het ziekenhuis gehad, maar daar zullen we de volgende keer over berichten. Tot nu toe hebben we het in ieder geval erg naar ons zin, getuige de playboy met Ann van Elsen die vanaf de heenreis in onze handbaggage zit en waar door niemand nog naar omgekeken is.
Tot de volgende keer!
Tot de volgende keer!
04 Maart 2008 - 08:21
Renske:
Hey jongens! Jullie kennen me niet, maar ik ga over 3 weken zelf naar Suriname voor 3 maanden dus ben even aan het kijken wie ik daar allemaal tegen ga komen! Tot wanneer blijven jullie? Veel plezier nog en wie weet tot ziens! Groetjes Renske.
www.surirenske.waarbenjij.nu -
Ola gasten!
Veel plezier daar. -
04 Maart 2008 - 18:11
Luna:
Jan, ik vind de zee mooi bovenaan je log. Ik wil een cadeautje. Kom je eten? -
04 Maart 2008 - 22:54
Esther:
Hey guys!
Ook mij kennen jullie niet, maar ik ben dus het nichtje van Renske;)
Veel plezier en we zien jullie misschien over 3 weekjes wel!
Groetjes, Esther
www.esthermolenaar.waarbenjij.nu -
04 Maart 2008 - 22:54
Renske:
Hey! Zal ik zeker doen! We komen 22 maart aan, jullie hebben niet toevallig een auto om ons te transferren:P Haha! Enne waar is die gospelkerk?? Vast tot over 3 weken of meer;) Haha ciao! -
05 Maart 2008 - 12:56
Dorien:
Klinkt allemaal geweldig en vakantie :) Ik vind de zee ook geweldig bovenaan en wil ook graag een cadeautje :)
Heel veel plezier nog ginder!!! -
05 Maart 2008 - 15:36
Laurens:
Mooi om te horen dat jullie vanaf de spoed nog in suriname terecht zijn gekomen. -
05 Maart 2008 - 21:47
Ruben:
wouter, ik heb jou altijd al een blanke surinamer gevonden !
ENJOY ! -
05 Maart 2008 - 22:27
Philip:
Super, geniet er van, ziet er in ieder geval beter weer uit dan hier!
en schoon vrouwen? -
06 Maart 2008 - 06:50
Sjoerd:
Gaaf Wouter! en je ziet er erg goed uit op de AZP foto! veel plezier daar, dikke kus, ook voor de anderen -
06 Maart 2008 - 09:50
Irene:
Hey Wouter
Ik had je maandag nog gebelt, was bij je in de buurt, maar blijkbaar niet dus. Wat relaxed zeg!!! Heel veel plezier en enjoy!! dikke kus -
06 Maart 2008 - 16:40
Anna:
He, klinkt allemaal erg leuk. Wouter wat zie je er stoer uit. Goed appartement zeg! Nog maar een paar dagen weg en ik mis je nu al. Liefs van Anna -
07 Maart 2008 - 15:28
Oma En Opa:
Eindelijk je blog gevonden.Anneleen heeft ons geholpen.
Plezant om wat van jullie te horen.
Geen gekke dingen uithalen. -
07 Maart 2008 - 16:05
Lut:
Ik wist niet dat jullie naar Suriname gingen om fietsen te repareren, dacht dat het met een ander doel was... Goed om weten dat je dit nu ook kan.
Groetjes en nog een fijne tijd daar! -
07 Maart 2008 - 17:57
Hey jongens,
Ik had toch nog een vraag. Wij komen de zaterdag voor paaszondag aan, aan het eind van de middag. We vroegen ons af of het dan nog mogelijk is om boodschappen te doen (lees: tot hoelaat zijn de winkels open?:P) en zijn op zondag alle winkels gesloten?
Groetjes Renske. -
08 Maart 2008 - 11:46
Davina:
Heykes,
Allé dan is de wouter toch nog heelhuids op het vliegveld geraakt!!! :-)
Amuseer jullie ginter en binnen 7 weekskes komen we jullie vergezellen. Tegen dan zult ge alle goei plekskes om weg te gaan wel al kennen zeker.
Groetjes Davina XXX
08 Maart 2008 - 14:43
Erik-Jan:
Prachtig Wouter dat ook jij daar even terecht bent gekomen!!! Zie je al zitten met een heerlijk glas Parbobier (lekkerste bier wat er is toch:))
Als je een keer met Taxi Brian rijdt doe hem dan de groeten van mij! Samen met zijn broer wel leukste chauffeurs van Suriname! Heb het nummer nog wel als je het wilt proberen!
Geniet van alles daar en wordt toch wel hoog tijd dat we na je Surinaamse avontuur een biertje gaan drinken!!
Groeten Erik-Jan -
14 Maart 2008 - 12:21
Lynn En Fam.wuyts:
Hey Kevin!
Zo te horen hebben jullie het daar wel goed, ik vond het wel jammer dat ik geen afscheid heb kunnen nemen maar de foto's maken het meer dan goed;) banden vervangen dat lukt al goed? ivm met dat verkeer anders moet je zo'n fluoricerend vestje aandoen dan zien ze je beter hehe neenee wees maar voorzichtig dat je heelhuids terug thuis komt!
Amuseer je nog goed en geniet ervan!
Dikke zoenies
Lynn en co. XXX